FIXX.RO Acasa
Magazine Auto Magazine
Magazine Auto Cluburi Auto
 Mecanici
Magazine Auto Bazar Piese
Service Auto
Termenii si Conditiile de Utilizare FIXX.ro

Utilizarea serviciilor FIXX.ro presupune cunoasterea si acceptarea termenilor si conditiilor de utilizare enumerate mai jos

I) DEFINITII
 • Prestator = www.fixx.ro
 • Beneficiar = Persoana fizica sau juridica, inregistrata sau neinregistrata pe FIXX.ro care navigheaza pe site
 • Utilizator = Persoana fizica sau juridica inregistrata pe FIXX.ro. Acesta poate fi de patru feluri: service, magazin, mecanic sau membru
 • Service = Persoana juridica inregistrata pe FIXX.ro care ofera servicii de consultanta si reparatii auto; poate primi programari si poate vinde sau cumpara piese auto cu sau fara preluare de comenzi online
 • Magazin = Persoana juridica inregistrata pe FIXX.ro care vinde sau cumpara piese auto cu sau fara preluare de comenzi online
 • Mecanic = Persoana fizica autorizata sau neautorizata, inregistrata pe FIXX.ro care ofera servicii de consultanta si reparatii auto contra cost sau gratuit si care poate participa la discutii, poate primi programari si poate vinde sau cumpara piese auto
 • Membru = Persoana fizica inregistrata pe FIXX.ro care poseda un autoturism si care poate participa la discutii, in concurs, poate vinde sau cumpara piese auto si se poate programa pentru o reparatie sau diagnoza la un service sau mecanic auto
 • Reparator = Mecanic sau Service Auto
 • Moderator = Persoana ce reprezinta presatorul si care asigura buna desfasurare a discutiilor si a activitatii pe site. Acesta are dreptul de a bloca sau sanctiona membrii sau mecanicii pentru incalcarea termenilor de utilizare sau a regulilor discutiilor FIXX.ro
 • Operator = Persoana ce reprezinta presatorul si care ofera servicii de administrare si consultanta pentru beneficiari. In plus, acesta detine si drepturi de moderator.
 • Atacator = Beneficiar care incearca alterarea serviciilor FIXX.ro sau obtinerea accesului neautorizat la date confidentiale ale prestatorului sau ale utilizatorilor


II) PREVEDERI LEGATE DE SERVICIILE FIXX.RO
 • REPARATII AUTO
  Prestatorul, respectiv FIXX.ro, NU ofera servicii de reparatii auto. Aceste servicii sunt oferite exclusiv de catre mecanicii sau service-urile auto inscrise pe site. Astfel, prestatorul nu isi asuma nicio raspundere fata de veridicitatea datelor din profilurile mecanicilor si service-urilor auto.

 • PROGRAMARI
  Prestatorul nu isi asuma nicio raspundere pentru eventualele neconcordante ce pot aparea in legatura cu programarile facute pe site. Acestea au un caracter strict orientativ, iar membrii sunt sfatuiti sa consulte intotdeauna reparatorii inainte de a face o programare.
  Toate divergentele ce pot aparea intre membri si reparatori in legatura cu eventualele programari esuate se vor rezolva exclusiv intre acestia.

 • PIESE
  Prestatorul, respectiv FIXX.ro, NU comercializeaza piese auto. Piesele de pe site sunt adaugate exclusiv de catre utilizatori. Astfel FIXX.ro nu isi asuma nicio raspundere fata de corectitudinea sau veridicitatea specificatiilor tehnice si estetice ale pieselor adaugate.
  Fiecare anunt de piese auto poate contine unul sau mai multi producatori ai piesei respective, fiecare cu pret si garantie proprii. Prestatorul ofera astfel posibilitatea de a vinde mai multe piese intr-un singur anunt, piese care pot diferi numai si numai prin producator (brand, firma). Sunt interzise anunturile ce contin descrieri de genul "mai vand si". Prestatorul isi rezerva dreptul de a sterge anunturile, chiar si pe cele active sau evidentiate care nu respecta regula mentionata anterior.

 • COMENZI
  Procesul de comanda are loc exclusiv intre utilizatori. El poate avea loc intre doua persoane juridice sau intre o persoana fizica si una juridica. Prestatorul nu are absolut nicio legatura cu piesele puse in vanzare. Astfel, toate divergentele ce pot aparea intre vanzator si cumparator se vor rezolva pe cale amiabila sau juridica, exclusiv intre acestia.
  SINGURA situatie in care prestatorul poate interveni in procesul de comanda dintre vanzator si cumparator, poate avea loc doar in cazul in care cumparatorul doreste sa anuleze o comanda, dupa ce aceasta a fost livrata. In acest situatie, prestatorul va notifica vanzatorul despre anularea fortata a comenzii, in caz ca vanzatorul nu a luat deja la cunostinta respingerea produselor comandate. Ulterior anularii comenzii pe FIXX.ro de catre prestator, vanzatorul si cumparatorul vor rezolva situatia fara implicarea prestatorului pe cale amiabila sau juridica.
  Pentru evitarea acestor situatii, vanzatorii sunt sfatuiti sa nu onoreze comenzile care nu au fost confirmate telefonic in prealabil, iar produsele livrate sa fie conforme cerintelor cumparatorului.

 • CALITATEA SERVICIILOR FIXX.RO
  Serviciile FIXX.ro sunt oferite "asa cum sunt". Asadar prestatorul nu isi asuma absolut nicio raspundere pentru eventuala pierdere, alterare sau scurgere a datelor de pe site. De asemenea prestatorul nu raspunde pentru eventualele perioade de nefunctionare ale site-ului, din oricare cauze.
  Cu toate acestea, pentru a preveni posibilele pierderi sau alterari ale datelor de pe site, prestatorul va face periodic copii ale bazelor de date si ale fisierelor, cu exceptia imaginilor adaugate pe site de catre utilizatori. Aceste copii, ca si datele existente pe site fac obiectul protectiei datelor personale, descrisa in articolul G.

 • BUNASTAREA SERVICIILOR FIXX.RO
  Prestatorul isi asuma dreptul de a monitoriza constant activitatea pe site, respectiv incercarile de modificare frauduloasa a resurselor site-ului precum URL-uri, formulare, continut divers, cu scopul de a capata acces la datele personale ale utilizatorilor sau de alterare a bunei functionalitati a site-ului. Incercarile, chiar si esuate atrag dupa sine blocarea contului de utilizator.
  Daca se constata persistenta acestor actiuni, Prestatorul va incepe urmarirea penala impotriva respectivului atacator, in baza Art. 29 din Legea nr. 365/2002. In aceste demersuri Prestatorul isi asuma dreptul de a face uz de datele personale ale atacatorului precum adresa IP, ISP, localitate, adresa, nume si alte date legate de identitatea acestuia.

 • PROTECTIA DATELOR PERSONALE
  Prestatorul are obligatia de a nu dezvalui datele personale ale utilizatorilor FIXX.ro catre terti sau partenerii acestuia. Afisarea pe site a anumitor date ale utilizatorilor se face exclusiv cu acordul acestora.
  Face exceptie de la aceasta regula situatia speciala mentionata in articolul anterior.

 • SPAM
  FIXX.ro NU face si NU incurajeaza spam-ul. Invitatiile trimise de catre membri prin email sunt trimise pe raspunderea acestora. Totodata pentru a nu promova spam-ul, fiecare adresa de email poate primi o singura invitatie. De asemenea, FIXX.ro nu isi asuma absolut nicio vina pentru promovarea de catre utilizatorii sai a eventualelor mesaje sau informatii nesolicitate pe alte site-uri sau in alte locuri. FIXX.ro raspunde doar pentru actiunile operatorilor si moderatorilor sai.
  Prin acceptarea acestor Termenii si Conditii de Utilizare, utilizatorii sunt de acord sa primeasca periodic emailuri de notificare legate de activitatea lor pe FIXX.ro. Din aceasta categorie fac parte emailurile legate de concurs, comenzi, penalizari, etc.

 • COPYRIGHT
  Continutul acestui web-site, respectiv elementele asociate acestuia precum nume, logo sau bannere externe reprezinta proprietatea Prestatorului. Astfel copierea partiala sau totala a acestor elemente sau a continutului site-ului se poate face doar cu acordul Prestatorului.
  Copierea frauduloasa, fara acordul prestatorului a elementelor enumerate mai sus se pedepseste conform legilor nationale ale copyrightului si ale drepturilor de autor.
  Totodata, utilizatorii se angajeaza sa incarce pe site doar imagini libere de legea copyrightului care nu fac obiectul drepturilor de autor. Prestatorul nu isi asuma absolut nicio vina pentru incalcarea acestei reguli. Totodata, prestatorul isi rezerva dreptul de a sterge aceste imagini, in cazul in care exista plangeri din partea autorilor de drept.

 • TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARE FIXX.RO
  Prestatorul isi rezerva dreptul de a modifica acesti termeni de utilizare fara o notificare prealabila a utilizatorilor. Aceasta notificare poate avea loc, dar nu este obligatorie.
  In cazul in care un utilizator nu mai este de acord cu Termenii si Conditiile de Utilizare FIXX.ro, el poate cere stergerea definitiva a contului sau.


III) BENEFICIILE SI OBLIGATIILE MEMBRILOR
 • CONTUL DE MEMBRU
  Contul de membru este si va ramane gratuit. Prestatorul nu va percepe nicio taxa pentru intretinerea conturilor de membru.
  Adaugarea de piese este optionala si de aceea pentru aceasta actiune se percepe o taxa variabila sub forma creditelor. Valoarea creditelor cumparate NU poate fi rascumparata sub nicio forma.
  Este complet interzisa detinerea in paralel a mai mult de un cont de membru! Cu toate acestea, un beneficiar poate detine in paralel, pe langa contul de membru, un cont de mecanic, sau conturi de service sau magazin.

 • CONCURSUL FIXX.RO
  Concursul organizat de catre FIXX.ro are ca scop stimularea activitatii pe site si se adreseaza exclusiv membrilor. Participarea la concurs este absolut gratuita si inscrierea in concurs are loc o data cu crearea contului de membru.
  Prestatorul isi rezerva dreptul de a elimina din concurs membrii care incalca regulamentul de concurs.

 • BUNA CONDUITA
  Membrii se angajeaza sa respecte restul utilizatorilor si acesti Termeni de Conditii de Utilizare. Sunt interzise mesajele fara un continut relevant, programarile si comenzile irelevante, cu sanse mici sau inexistente de concretizare. Abuzul voit al acestei reguli atrage automat blocarea contului de membru.
  Daca un membru este in incapacitate de a folosi serviciile site-ului din cauze de necunostinta, acesta este rugat sa se adreseze altor membri la sectiunea Discutii -> FIXX.ro pentru informatii. Contactarea moderatorilor cu intrebari inutile va rezulta in neprimirea unui reply la mesaj. Moderatorii vor fi contactati doar in cazuri exceptionale, cand este neaparat necesara actiunea acestora, precum anulari de comenzi, stergeri de discutii sau raspunsuri sau blocarea de conturi.

 • BLOCAREA CONTULUI DE MEMBRU
  Prestatorul isi rezerva dreptul de a bloca toate conturile de membru care incalca acesti Termeni si Conditii de Utilizare sau care acumuleaza 15 Puncte de Penalizare prin incalcarea regulilor discutiilor FIXX.ro. Blocarea definitiva a contului de membru atrage dupa sine eliminarea din concurs si pierderea tuturor creditelor cumparate sau castigate, fara vreo plata compensatorie! Totusi, blocarea contului de membru NU reprezinta stergerea acestuia. Toate datele membrilor raman intacte cu precizarea ca acestia nu isi mai pot accesa contul.
  Membrii cu peste 1000 de raspunsuri la activ sau cu peste 50 de credite in cont, al caror cont a fost blocat pentru acumularea a 15 Puncte de Penalizare au dreptul sa ceara prestatorului o analizare in profunzime a situatiei date. Daca se considera ca regulile nu au fost incalcate grav, conturile acestora pot fi deblocate de catre prestator, dar nu in mod obligatoriu.


IV) BENEFICIILE SI OBLIGATIILE MECANICILOR
 • CONTUL DE MECANIC
  La inregistrarea pe site mecanicii primesc o perioada de proba de o luna a contului de mecanic. Dupa expirarea acestei perioade, acestia trebuie sa achite lunar, prin SMS, taxa de activare a contului. Neplata acestei taxe atrage automat dezactivarea contului. Totusi, in situatii exceptionale, prestatorul poate decide prelungirea contului activ fara o plata prealabila a taxei mai sus mentionate.
  Un cont inactiv nu are absolut nicio functionalitate. In plus, piesele adaugate cat timp contul a fost activ, raman active pe timpul perioadei prestabilite, dar datele de contact ale mecanicului nu sunt vizibile. Totodata, pentru a putea folosi creditele disponibile la un moment dat, mecanicul respectiv trebuie sa detina un cont activ.
  Este interzisa detinerea in paralel a mai mult de un cont de mecanic!
  Prestatorul nu isi asuma absolut nicio raspundere pentru mecanicii care ofera servicii de consultanta sau reparatii auto contra cost si NU sunt Persoane Fizice Autorizate. Aceasta actiune are loc exclusiv pe propria raspundere a mecanicilor respectivi!

 • BUNA CONDUITA
  Mecanicii se angajeaza sa respecte restul utilizatorilor si acesti Termeni de Conditii de Utilizare. Sunt interzise mesajele fara un continut relevant si comenzile irelevante, cu sanse mici sau inexistente de concretizare. Abuzul voit al acestei reguli atrage automat blocarea contului de mecanic. De asemenea mecanicii se angajeaza sa respecte programarile membrilor si sa ii notifice in cazul in care o programare nu poate fi onorata la data prestabilita.
  Daca un mecanic activ este in incapacitate de a folosi serviciile site-ului din orice motiv, acesta este rugat sa se adreseze unui operator la sectiunea "Contact".

 • BLOCAREA CONTULUI DE MECANIC
  Prestatorul isi rezerva dreptul de a bloca toate conturile de mecanic care incalca acesti Termeni si Conditii de Utilizare sau care acumuleaza 15 Puncte de Penalizare prin incalcarea regulilor discutiilor FIXX.ro. Blocarea definitiva a contului de mecanic atrage dupa sine dezactivarea contului si pierderea tuturor creditelor cumparate, fara vreo plata compensatorie! Totusi, blocarea contului de mecanic NU reprezinta stergerea acestuia. Toate datele mecanicilor raman intacte cu precizarea ca acestia nu isi mai pot accesa contul.
  Mecanicii cu peste 1000 de raspunsuri la activ sau cu peste 50 de credite in cont, al caror cont a fost blocat pentru acumularea a 15 Puncte de Penalizare au dreptul sa ceara prestatorului o analizare in profunzime a situatiei date. Daca se considera ca regulile nu au fost incalcate grav, conturile acestora pot fi deblocate de catre prestator, dar nu in mod obligatoriu.


V) BENEFICIILE SI OBLIGATIILE SERVICE-URILOR
 • CONTUL DE SERVICE
  La inregistrarea pe site service-urile primesc o perioada de proba de o luna a contului de Service Premium. Dupa expirarea acestei perioade, acestea trebuie sa achite taxa de Cont Premium. Neplata acestei taxe atrage automat retogradarea la Cont Basic. Totusi, in situatii exceptionale, prestatorul poate decide prelungirea Contului Premium fara o plata prealabila a taxei mai sus mentionate.
  Contul Basic se diferentiaza de cel Premium prin limitarile drastice impuse, aceste diferente fiind descrise pe larg la sectiunea destinata special pentru acestea in cadrul contului de service.
  Service-urile au voie sa detina mai multe conturi de service in paralel, pentru sucursale diferite.

 • BUNA CONDUITA
  Service-urile se angajeaza sa respecte restul utilizatorilor si acesti Termeni de Conditii de Utilizare. Sunt interzise mesajele fara un continut relevant si comenzile irelevante catre alte magazine, cu sanse mici sau inexistente de concretizare. De asemenea service-urile se angajeaza sa respecte programarile membrilor si sa ii notifice in cazul in care o programare nu poate fi onorata la data prestabilita.
  Daca un Service Basic este in incapacitate de a folosi serviciile site-ului din orice motiv, acesta este rugat sa se adreseze unui operator la sectiunea "Contact". Service-urile Premium sunt rugate sa se adreseze Account Manager-ului dedicat.

 • STERGEREA CONTULUI DE SERVICE
  Prestatorul isi rezerva dreptul de a sterge conturile de service care incalca acesti Termeni si Conditii de Utilizare. Stergerea contului de service atrage dupa sine pierderea tuturor datelor introduse, inclusiv a Contului Premium si a creditelor cumparate, fara vreo plata compensatorie!
  Cu toate acestea, stergerea unui cont de service este un caz exceptional si are loc doar in cazul in care Termenii si Conditiile de Utilizare au incalcati sever.


VI) BENEFICIILE SI OBLIGATIILE MAGAZINELOR
 • CONTUL DE MAGAZIN
  La inregistrarea pe site magazinele primesc o perioada de proba de o luna a contului de magazin. Dupa expirarea acestei perioade, acestea trebuie sa achite taxa de activare a contului. Totodata, taxa de cont activ include si un numar de credite pentru vanzarea de piese auto. Neplata acestei taxe atrage automat dezactivarea contului. Totusi, in situatii exceptionale, prestatorul poate decide prelungirea contului activ fara o plata prealabila a taxei mai sus mentionate.
  Un cont inactiv nu are absolut nicio functionalitate. In plus, piesele adaugate cat timp contul a fost activ, raman active pe timpul perioadei prestabilite, dar datele de contact ale magazinului nu sunt vizibile. Totodata, pentru a putea folosi creditele disponibile la un moment dat, magazinul respectiv trebuie sa detina un cont activ.
  Magazinele au voie sa detina mai multe conturi de magazin in paralel, pentru sucursale diferite.

 • BUNA CONDUITA
  Magazinele se angajeaza sa respecte restul utilizatorilor si acesti Termeni de Conditii de Utilizare. Sunt interzise mesajele fara un continut relevant si comenzile irelevante catre alte magazine, cu sanse mici sau inexistente de concretizare.
  Daca un magazin inactiv este in incapacitate de a folosi serviciile site-ului din orice motiv, acesta este rugat sa se adreseze unui operator la sectiunea "Contact". Magazinele active sunt rugate sa se adreseze Account Manager-ului dedicat.

 • STERGEREA CONTULUI DE MAGAZIN
  Prestatorul isi rezerva dreptul de a sterge conturile de magazin care incalca acesti Termeni si Conditii de Utilizare. Stergerea contului de magazin atrage dupa sine pierderea tuturor datelor introduse, inclusiv a Contului Activ si a creditelor cumparate, fara vreo plata compensatorie!
  Cu toate acestea, stergerea unui cont de magazin este un caz exceptional si are loc doar in cazul in care Termenii si Conditiile de Utilizare au incalcati sever.